marți, 21 octombrie 2008

STIU SI EU PE CINEVA FOARTE ONORAT!!

multemandarine a aparut pe unul dintre cele mai cunoscute bloguri de pe la noi, "stiu pe cineva", si pentru asta cineva este foarte recunoscator!

joi, 9 octombrie 2008

URBAN COMICS

In sfarsit cineva s-a gandit sa dea o mana de ajutor tinerilor artisti! Un concurs foarte bine gandit si foarte bine intentionat organizat de Tchibo si sustinut de cateva reviste glossy promoveaza incepatorii intr-ale fotografiei, designului de genti si designului de produs.

Noi( Dumitrita, Alexandra, Andra) am pus mana de la mana si am gandit un concept care speram sa aiba lipici la public. Schitele de pe siteul concursului sunt doar niste propuneri care ilustreaza ideea de "Urban Comics" sau cum e sa te plimbi la brat prin oras cu o mica opera de arta, care este in acelasi timp jucausa si totusi rafinata.

Votarea se face aici. In urma deciziei publicului se vor alege cele mai bune zece proiecte, dintre care se vor alege castigatorii. Premiul consta in finantarea proiectului. Practic, daca castigam, vom avea posibilitatea sa transformam ideea in realitate. Cele 20 de genti create vor merge mai apoi la consumatorii de cafea Tchibo. Tineti pumnii!

Aceasta este descrierea proiectului:

Crash Boom bang este un mic atelier de design si imprimerie creat de trei studente la Universitatea de Arte din Bucuresti.
Proiectul nostru isi propune sa combine un design elegant cu un imprimeu ce aduce aminte de banda desenata in stilul Pop Art.
Cu aceste genti ne dorim sa schimbam perceptia despre ceea ce inseamna cool, glam si elegant si sa aducem o gura de aer proaspat in griul orasului. Vrem sa adaugam unei forme relativ simple un imprimeu deloc copilaresc, ci mai degraba ludic. Nu animal print, nu logo mare, nu cristale Swarovsky, ci pete mari si simple de culoare, delimitate clar, ce aduc aminte de "arta industriala", de reclamele retro si de celebrele ilustratii Pop Art care au facut inconjurul lumii.
Materialul ales, ca simbol suprem al luxului si rafinamentului, pielea, este fina, cu un usor aspect satinat. Culorile formei mari sunt rafinate si tomnatice, pornind de la nuante stinse de turcoaz si violet, pana la verde de China si albastru de Prusia.
Gama cromatica este completata insa de cateva culori puternice, clasice, spcifice benzii desenate:alb, negru, galben si rosu. Gentile sunt de dimensiuni mari, cu detalii mai discrete sau mai evidente care o completeaza. Inelele, benzile de piele, tintele, capsele, lanturile metalice aduc un plus de pretiozitate. Ne dorim sa vedem aceste genti prin metrou, in parc, la teatru, la cinema, la job, la facultate, ca o pata de culoare, ca o indrazneala.
Imprimeul Pop Art nu este doar un semn grafic, o solutie de design, ci contine o simbolistica aparte. El vorbeste despre dezvoltare, despre mister si despre intriga si dragoste. O astfel de geanta nu e doar accesoriu vestimentar, ci o combinatie intre moda si arta.
In afara de conceptul pe care l-am ales, mai mizam si pe calitatea executiei, calitatea materialeor, a finisajelor si pe toate acele detalii care fac dintr-un obiect sa fie cu adevarat pretios.

In afara de "Crash Boom Bang" avem si diferite proiecte separate, pe care le puteti vedea aici:
www.multemandarine.blogspot.com

www.ardnaxelaubla.blogspot.com

Iar acestea sunt propunerile:

multe mere( a lot of apples)

Am castigat concursul organizat de iPod si iq ads!
Albinuta noastra va fi vanduta in cateva magazine oficiale Apple, ceea ce este o mare onoare, dar si provocare pentru noi
Multumim tuturor celor care ne-au votat.
Inca nu am inceput productia de mere, dar va anuntam noi cand e gata.