sâmbătă, 26 septembrie 2009

FASHION LABORATORY sau, altfel spus, AM TERMINAT ŞCOALAAAAAAAAAAAA!!!

Evenimentul foarte important numărul doi despre care încă nu am apucat să scriu este terminarea cu succes a facultăţii, cu cireaşa de pe tort, colecţia de licenţă.

Foarte pe scurt, proiectul trebuia să fie mult mai amplu şi trebuia, de asemenea, să includă nişte băieţi talentaţi care fac muzică, Discoballs pe numele lor de trupă. Din cauza unor motive obiective, ei nu au mai putut participa (poate altădată....), dar m-au ajutat să găsesc o temă interesantă pentru colecţie:LABORATORUL.

Şi aşa am dezvoltat o teorie întreagă despre cum munca în laborator şi munca în atelier sunt lucruri care, deşi nu par, se aseamănă foarte tare.

Pentru omul de ştiinţă, laboratorul reprezintă un spaţiu prin excelenţă creativ şi plin de resurse, un paţiu intim, cu propria sa organizare, un spaţiu în care iau naştere idei şi în care se desfăşoară experimente.
Creatorul de modă, pe de altă parte, deşi înlocuieşte microscopul şi fiolele cu maşina de cusut şi cu foarfeca, iar pe post de materie primă foloseşte materiale textile, nasturi şi fermoare în loc de cloruri şi acizi, funcţionează într-un fel asemănător în propriul spaţiu de lucru, atelierul.
Moda este în egală măsură şi artă şi ştiinţă, la fel cum şi chimia sau electrotehnica presupun o însemnată doză de creativitate şi inovaţie.

Deasemenea, m-am gandit mult la costumul de scenă, la felul în care acesta completează mesajul muzical şi creează icon-uri.
Boy George, Elton John, Michael Jackson, Freddie Mercury şi mai recent, Madonna, Britney Spears sau Roisin Murphy au creat adevărate isterii mondiale cu ţinutele lor, fiindu-le suficientă o singură apariţie la un concert, într-un videoclip sau într-o revistă pentru a crea o modă.

Anume această esenţă de spectaculos aş vrea să transpară din această colecţie, acea notă de ieşit din cotidian. Îmi place ideea de a-ţi face curaj înainte să ieşi din casă îmbrăcat într-o piesă îndrăzneaţă, de a atrage toate privirile, chiar de la distanţă, de a capta atenţia întregului vagon de metrou, la fel ca pe cea a unei săli de concert uriaşe şi de a te simţi ca un star chiar şi în zilele ploioase.

Şi, în sfârşit, cu acest proiect am ajuns şi la un crez artistic care să mă definească:scopul meu este să creez nu atât haine comode sau moderne, ci costume care să fie greu de uitat.

Iar acum, poze, realizate de foarte talentatul Vlad Bîrdu, prin bunăvoinţa lui Adi Bulboacă, care ne-a pus la dispoziţie studioul şi cu ajutorul minunaţilor Ada Iftodi, actorii Daniel Haralambie, Alexandru Pavel, Ioan Cortea şi iarăşi Bulboacă, care au făcut pe modelele la această şedinţă.2 comentarii:

 1. Unde se pot gasi de cumparat modelele de haine din poze? M-ar interesa foarte mult pantalonii cu fermoar lateral.
  Please make me happy!
  Thanks!

  Iulia_croitoriu12@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 2. sunt foooarte frumoae hainele!
  se gasesc undeva de cumparat?
  pups.

  RăspundețiȘtergere