miercuri, 15 aprilie 2009

OUTRAGEOUSLY DISCO - the movie - update

primele 4 zile de filmare

sâmbătă, 11 aprilie 2009

OUTRAGEOUSLY DISCO - the movie

Acesta e un mic preview la ceea ce va fi scurt-metrajul "Outrageously Disco", în regia lui Nicolae Constantin Tănase.
Imagine: Daniel Kosuth
Scenariu: Raluca Mănescu
Costume: Dumitriţa Luncă
Coregrafie: Tunde Baczo
în rolurile principale - George Albert Costea
Aylin Cadîr
Alexandru Pavel
Gabriel Costin
Alin State

E cald, îl filmăm chiar acum şi avem nevoie de figuraţie, de oameni care să ne ajute să obtinem atmosfera şi spiritul disco.

videoDacă vreţi să simţiţi pe pielea voastră ce înseamnă o filmare, dacă vreţi să vă amuzaţi îmbrăcând bluze cu paiete şi pantaloni evazaţi, dacă vă ştiţi cuminţi şi puteţi să ascultaţi de regizor când vă spune cum să treceţi prin cadru, dacă vreţi să mergeţi cu prietenii la cinema şi să le spuneţi uite, uite, ăla e cotul meu! şi dacă, în fine, vreţi să ajutaţi la crearea unui lucru frumos, va aşteptăm luni şi marţi, 13 şi 14 aprilie, între orele 8 şi 18 în Club Twice, lângă Biserica Sfântul Gheorghe.

Iată şi câteva imagini behind the scenes, ca să înţelegeţi mai bine atmosfera:fotografii:Adi Bulboacă

THE NEXT BEST THING (you can do using a film roll)

Festivalul International de Scurt si Mediu Metraj Next a lansat anul acesta, pentru prima dată, Brico Contest, un concurs separat de competiţia propriu-zisă a filmelor, dedicat celor care au o oarecare îndemânare în mânuirea creionului şi a pensulei.

Se căuta "o idee genială pentru UN OBIECT" care să fie un fel de simbol pentru festival şi pentru lumea filmului în general.

Am aflat oarecum întâmplător de acest concurs şi mi-am propus să particip cu un proiect pe care doream demult să-l pun în practică. Pornind de la deja "celebra" rochie din peliculă, mi-am propus să creez un costum-instalaţie, un personaj hibrid, realizat din peliculă de film, un costum viu în care să se regăsească toţi iubitorii cinematografului, de la cinefili la cineaşti, de la producători la gafferi. Convingerea mea este că, odată intrat în lumea aceasta a filmului, există o magie care nu te mai lasă să pleci, o energie care te ţine treaz dupa 12 ore de filmare, care te face să te trezeşti înainte ca ceasul să dea trezirea la ora 5, pentru că ştii că la 6 toată lumea e pe platou.

Proiectul a fost ales, alături de alte 12, să prindă viaţă şi să fie expus în foaierul cinematografului Scala, unde urma să fie votat de către publicul festivalului. Iată cum a fost:

video

Mulţumesc celor care au votat şi au ales câştigătorul concursului. Mulţumesc sponsorilor şi organizatorilor. Mulţumesc Adriana, mulţumesc Roxana şi nu în ultimul rând, mulţumesc tata, pentru sfaturi şi ajutor. A fost foarte emoţionant să urc pe scenă la Scala în faţa atâtor oameni. Premiul este extraordinar: o plimbare până la Milano, la Festivalul de Design Public de la sfârşitul lunii.

vineri, 10 aprilie 2009

PICNIC la NexT

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Scurt şi Mediu Metraj NexT, desfăşurat între 1 şi 5 aprilie 2009 a reunit mai multe filme din toată lumea, dintre care doar patru româneşti, dintre care "Picnic", regizat de Raluca Mirescu, este primul la care am lucrat vreodată.

mini-şedinţă foto pentru concurs tabu

Am rămas cam în urma cu postările, aşa că o să postez dintr-o dată toate noutăţile. Multe lucruri frumoase s-au întâmplat în ultima lună şi o sa încep cu o mică şedinţă foto pe care am făcut-o împreună cu Vlad Bîrdu , fotograf, prietena me draga şi talentată, Lidia Băloi, make-up artist şi Ana Ciurea, model, pentru concursul "Tabu Caută".

Mulţumim Verde Cafe, cea mai ECO cafenea din Bucureşti şi Ludmilei Corlăteanu pentru piesele pe care ni le-a împrumutat pentru această şedinţă.


rochie-tunică din bumbac imprimat Ludmila Corlăteanu, colecţia "Kellylicious" S/S 2009, plic roşu din garderoba personalărochie-trench coat Etam, pantofi Massimo Dutti, pălărie vintage din garderoba personală, eşarfă din garderoba personalărochie din catifea de mătase naturală şi dantelă Ludmila Corlăteanu, colecţia "Dear Marcella..." A/W 2009 - 2010, poşetă din garderoba personală


Aceasta este fotografia pe care am ales să o trimitem la concurs şi pe care o puteţi vota pe site-ul Tabu:


rochie "multemandarine" din bumbac satinat, voal şi nylon imprimat, pantofi Nine West